O meni

Kdo sem? Po duši sem bohemka, vsakodnevno pa igram več različnih vlog. V prvi vrsti sem ženska s čustvi, nato sem žena in seveda tudi mama. Sem fotografinja. Obožujem svojo družino z našim pesjančkom Dantejem vred. Rada se potepam povsod okoli. Rada spontano potujem in odkrivam neznano. Obožujem ljudi z življensko energijo v očeh; majhne in velike, temnolase ali svetlolase, vitke ali bolj okrogle. Rada imam naravo, svobodo in svež zrak. Obožujem sladkoben vonj cvetlic. Ko zaspim, rada gledam zvezde na nebu in poslušam zvoke narave okoli sebe. Obožujem gore in gozdove, pa tudi morje, neskončne mivkaste plaže in vroče, žgoče sonce. Obožujem razvajati svoje brbončice z izbrano jedačo in pijačo. Obožujem jutranjo roso in zvoke prebujajočega se jutra. Obožujem božajočo, zlato, večerno svetlobo. Obožujem arhitekturo. Rada se predajam čudovitim ambientom. Obožujem zvok violine. Rada imam trenutke, ko se prepuščam sanjarjenju. Rada imam dream catcherje. Obožujem zgodbe o indijancih.

Ne maram pajkov, os in črvov. Ne maram dežja ob vikendih. Ne maram pretiranega kompliciranja in pritoževanja. Ne maram površnosti. Ne maram niti hrupa po polnoči. V svojem življenju ne maram natančno splaniranih doživetij.

Kaj si moje srce srčno želi? Potovati in fotografirati. Želim si spoznavati nove ljudi, nove kulture, nove dežele. Želim se naučiti čim več jezikov. Družinsko si v bližni prihodnosti želim, z nahrbtiki na ramah,  prepotovati Laos, Vietnam in Kambodžo. Z dragim si želim doživeti jezero Titikaka in Machupichu, pa še kaj nakoli. Želim si lastne lesene hiške, na mirni lokaciji, obkrožene z drevesi, s čudovitim rožnim vrtom in razgledom na gore. Na stara leta si želim le potovalnega kombija, ki naju bo odpeljal, kamor si bova želela, da bova skupaj lahko doživljala, okušala in fotografirala neznano. Predvsem pa si za vedno in povsod želim veselih, zdravih, spontanih in srečnih nas 5 (4 + kuža).

Polona Bartol

Ostali linki o meni: